sâmbătă, 4 februarie 2012

In tabara la Moeciu


“Poezia Artelor” la Moeciu de Sus-Brasov

Da , asa se numeste asociatia care a organizat o tabara de creatie si recreatie la Moeciu de Sus , jud. Brasov. Nu mi-am putut imagina ca avem in Romania asa niste locuri de vis.Am plecat la drum cu un mare semn de intrebare ;oare cum o fi in aceasta statiune ?In Asociatia  “Poezia Artelor  sunt inscrisi oameni cu preocupari literare  in general poezie si proza , presedintele ei fiind un mare poet din Iasi Nicolae Stancu  care s-a ocupat de organizarea taberei . Eu nu scriu dar sunt un mare simpatizant a celor care astern pe hartie trairile lor de moment.Locatia a fost Pensiunea Mihaela care  se afla  intr-o zona  salbatica si spectaculosa.Un rau ce strabate de-a lungul drumului toata aceasta zona minunata intregeste  tabloul special de munte!
Cadru natural mirific  te face sa iti tii respiratia pentru ca muntii se inalta foarte mandrii doparte si de alta a statiunii alcatuind  o binecuvantata oferta a naturii in aceasta zona bogata in peisaje si obiective turistice. Pensiunea ofera conditii excelente de cazare si masa, intr-un decor elegant, familiar si confortabil oferit prin dotarile si facilitatile sale: 20 camere duble fiecare cu dus si grup sanitar, 2 living-uri spatioase in care se pot organiza intalniri de firma, conferinte, evenimente speciale, o bucatarie, doua terase si un foisor exterior spatios si confortabil, in care de asemenea se pot organiza diverse evenimente.Pretul a fost acceptabil pentru buzunarul unor pensionari ca noi.
Aerul curat si racoros, cu temperaturi de pana la 30 gr C vara, natura superba, muntii impaduriti, drumetiile in apropierea statiunii imbie turistii si ii invita la o atmosfera de liniste si relaxare.
Pana sa ajungi la moeciu de sus incep sa  ti se arate locurile magice ale zonei. Venind dispre cetatea Brasovului, treci pe langa cetatatea Rasnovului, iti arunci o privire rapida in stanga drumului si zaresti portile castelului Bran. Te opresti o clipa si te gandesti inevitabil la imensa mostenire culturala reprezentata de maretul castel, insa gandul iti este la Mihaela, asa ca iti continui imediat drumul prin Bran si mai apoi prin Moeciu de jos, unde exact in centru parasesti drumul national si virezi in  stanga spre Moeciu de Sus unde se afla destinatia noastra. Incep sa apara si pe stanga si pe dreapta pensiuni ingrijite, care iti dau sentimentul ca esti in alta lume.
 Asociatia a organizat vizite la cetatea Rasnov, castelul Bran , Cheile Gradistei unde  ne-am bucurat impreuna de valoarea istorica si frumusetea acestor locuri. Seara in tabara ascultam poezii si povesti depanate cu mare talent de oameni care stiu sa daruiasca o particica din frumusetea sufletului  pe care  vremea la modelat  asa cum a stiut ea .Iata cateva fotografii  din aceste locuri de care o sa-mi amintesc cu mare drag .


Am scris ulterior un articol in revista Practic, Iata mai jos articolul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu